Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πλεκτά bebe παπουτσάκια ~ Mέρος 1ο



Για να πλέξουμε παπουτσάκια με βελονάκι ξεκινάμε πάντα από τη σόλα. 
Μετά από πολύ ψάξιμο στο internet και σε περιοδικά, κατέληξα σε δύο απλά σχεδιάκια τα οποία χρησιμοποιώ και προσαρμόζω ανάλογα με το μέγεθος που θέλω να κάνω.


Αυτό είναι το πρώτο σχέδιο σε γράφημα.

Κι εδώ φαίνεται πλεγμένο.

Εύκολο πατουσάκι με τρεις σειρές.
Πιο αναλυτικά......

Πλέκω μια αλυσίδα με 15 γαϊτανάκια στη σειρά.
1η σειρά
Στη τρίτη θηλιά από το τέλος πλέκω τρία(3) ποδαράκια, από ένα ποδαράκι στις επόμενες δέκα(10) θηλιές, επτά(7) ποδαράκια στην επόμενη και τελευταία θηλιά για να στρίψω, από ένα ποδαράκι στις επόμενες δέκα(10) θηλιές, τρία(3) ποδαράκια στην τελευταία θηλιά και ενώνω με ένα βουβό. Το σύνολο των πόντων γύρω-γύρω θα πρέπει να είναι 34.
2η σειρά
Πλέκω δύο (2) γαϊτανάκια στον αέρα (μετράνε σαν το πρώτο μισό ποδαράκι) και ένα μισό ποδαράκι στην ίδια θηλιά, δύο(2) μισά ποδαράκια στην επόμενη, δύο (2) μισά ποδαράκια στην επόμενη, από ένα μισό ποδαράκι στις επόμενες πέντε(5) θηλιές, από ένα ποδαράκι στις επόμενες επτά(7) θηλιές, δύο(2) ποδαράκια στην επόμενη θηλιά, δύο(2) ποδαράκια στην επόμενη , τρία(3) ποδαράκια στην επόμενη (και λογικά κεντρική) θηλιά, δύο (2) ποδαράκια στην επόμενη, δύο(2) ποδαράκια στην επόμενη, από ένα ποδαράκι στις επόμενες επτά(7) θηλιές, από ένα μισό ποδαράκι στις επόμενες πέντε(5) θηλιές, δύο(2) μισά ποδαράκια στην επόμενη, δύο(2) μισά ποδαράκια στην επόμενη, ένα μισό ποδαράκι στην πρώτη θηλιά που λογικά έχουμε φτάσει και κλείνω με ένα βουβό. Το σύνολο των πόντων γύρω-γύρω θα πρέπει να είναι τώρα 46.
3η σειρά
Πλέκω δύο (2) γαϊτανάκια στον αέρα (μετράνε σαν το πρώτο μισό ποδαράκι) και ένα μισό ποδαράκι στην ίδια θηλιά, ένα(1) μισό ποδαράκι στην επόμενη θηλιά, δύο(2) μισά ποδαράκια στην επόμενη, ένα(1) μισό ποδαράκι στην επόμενη, δύο(2) μισά ποδαράκια στην επόμενη, από ένα μισό ποδαράκι στις επόμενες οκτώ(8) θηλιές, από ένα ποδαράκι στις επόμενες έξι(6) θηλιές, δύο(2) ποδαράκια στην επόμενη , ένα(1) ποδαράκι στην επόμενη, δύο(2) ποδαράκια στην επόμενη θηλιά, ένα(1) ποδαράκι στην επόμενη, τρία(3) ποδαράκια στην επόμενη (και λογικά κεντρική θηλιά), ένα(1) ποδαράκι στην επόμενη, δύο(2) ποδαράκια στην επόμενη, ένα(1) ποδαράκι στην επόμενη θηλιά, δύο(2) ποδαράκια στην επόμενη, από ένα ποδαράκι στις επόμενες έξι(6) θηλιές, από ένα μισό ποδαράκι στις επόμενες οκτώ(8) θηλιές, δύο(2) μισά ποδαράκια στην επόμενη, ένα(1) μισό ποδαράκι στην επόμενη, δύο(2) μισά ποδαράκια στην επόμενη θηλιά,  ένα(1) μισό ποδαράκι στην επόμενη, ένα(1) μισό ποδαράκι στην πρώτη θηλιά που λογικά έχουμε φτάσει και κλείνω με ένα βουβό. Το σύνολο των πόντων γύρω-γύρω θα πρέπει να είναι τώρα 58.

Το δεύτερο σχέδιο είναι μια πατούσα με περισσότερες σειρές, η οποία πλέκεται συνεχόμενα γύρω-γύρω, χωρίς δηλαδή να στερεώνουμε στο τέλος κάθε σειράς με βουβό.
 

Κι εδώ η δική μου εκδοχή. 


Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποίησα βελονάκι νο 3 και το μήκος της κάθε σόλας είναι γύρω στα 11 εκατοστά.


Ακολουθεί 2ο μέρος με το υπόλοιπο μέρος του παπουτσιού.


 

6 σχόλια:

Maria Pirgianaki είπε...

Τι γλυκούλια είναι αυτά τα bebe πλεκτά παπουτσάκια;....τρέλα σκέτη,Κατερίνα μου!

Φιλία είπε...

Εύκολο φαίνεται το παπουτσάκι, Κατερινάκι. Και είναι και πολύ όμορφο. Ευχαριστούμε για τις αναλυτικές οδηγίες!
Φιλάκια

Parents Land Gr είπε...

Μου αρεσουν πολυ τα πλεκτα σου. Με τιs οδηγιεs σου μου βγηκε λιγο προs εξισωση. Και απορω λοιπον πωs γινεται να μην το εχω;

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα πολύ
Φιλάκια ...

Unknown είπε...

Πάρα πολύ ωραία μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να βγάζατε βίντεο ενώ πλένετε?