Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ημερολόγιο Τοίχου Από Μανταλάκια


Απλή κατασκευή με ξύλινα μανταλάκια.


Αφού βγάλουμε τα συρματάκια ενώνουμε δύο δύο τα ξυλάκια με κόλλα. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Κόβουμε δύο κύκλους από χαρτόνι. Παίρνουμε ένα κορδόνι ή μία κορδέλα και το κολλάμε κατά μήκος του ενός κύκλου. Πάνω εκεί κολλάμε ένα ένα τα έτοιμα ξυλάκια. Στο τέλος κολλάμε τον δεύτερο κύκλο κι από πάνω το ημερολόγιο.
Καλή μας χρονιά.

10 σχόλια:

Νίκη είπε...

Κατερινάκι μου καλώς σε βρίσκω!
Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη στο σπιτάκι μου!
Οι κατασκευές σου πολύ μου άρεσαν και το ημερολόγιο πολύ πρωτότυπο, πρεπει να το κοιτάξεις καλά καλά για να δεις ότι είναι από μανταλάκια!!
Καλή δημιουργική συνέχεια!

Ανεράιδα είπε...

Πολύ ωραία κατασκευή, ιδανική για μαμάδες και παιδιά! Καλή τύχη στο διαγωνισμό!

Konstantina Chryssanthopoulou είπε...

Πολύύ καλόό!!!!!!

Marie είπε...

Πανέμορφο! Μπράβο Κατερινάκι!

Unknown είπε...

Ωραίο!!! Προτότυπο!!!
Μπράβο!!!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

φοβερο υλικο το μανταλακι δεν θα σκεφτομουν ποτε να τα κολλησω αναποδα....πανεμορφο αστερι Χριστουγεννων..

Κατερινάκι είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι πως αγαπάω τα μανταλάκια (θα το διαπιστώστε σε επόμενες κατασκευές), μόνο που τώρα πια δυσκολεύομαι να βρω ξύλινα και με τα πλαστικά δεν είναι το ίδιο.

Pepi είπε...

Πολύ πρωτότυπο! Καλώς σε βρήκα Κατερίνα!

Μαίρη Τρακάδα είπε...

Απίστευτο! Μια παρόμοια κατασκευή είχα φτιάξει κι εγώ πριν καιρό στη μαμά μου επειδή ήθελε μια ξύλινη βάση για να ακουμπάει την κατσαρόλα στον πάγκο. Πρίν λίγες μέρες το βρήκα στο ντουλάπι της και το πήρα για να το συνδιάσω με κάποιες άλλες κατασκευές που έχω με μανταλάκια, το έχω βάψει κόκκινο αλλά δεν είχα αποφασίσει τί να βάλω στο κέντρο (σκεφτόμουν ένα στρογγυλό καθρεφτάκι). Τώρα όμως μου έδωσες ιδέα και θα γίνει το ημερολόγιο της κουζίνας μου!!!
Υ.Γ. Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω, δεν βρίσκω εύκολα πιά ξύλινα μανταλάκια, αλλιώς θα έφτιαχνα ένα καινούριο. Μια αποθήκη που ήξερα και πουλούσε τώρα φέρνει κι εκεί πλαστικά... :(

Αλεξανδρα είπε...

Πω πω!! τι μου θυμησες!!
Χαιρομαι πολυ που αναρτησες τις κατασκευες με τα μανταλακια, τωρα θα μπορω να δειξω στην κορη μου αυτη την μαγικη τεχνη για την οποια της μιλουσα αλλα δυστηχως ειχα ξεχασει..
Υπεροχο το σπιτακι σου!!
υπεροχα ολα!!
Μπραβοοοο!!!